Avondale Cyclus

Luomu

Cyclus on Avondalen valkoinen lippulaivaviini. Etiketissä kuvattu pyörre edustaa voimaa ja dynaamisuutta. Luonto käyttää hyväkseen myllertävää pyörrettä herättääkseen henkiin nesteitä ja antaakseen niille voimaa. Tämä dynaaminen ja raikkaan moniulotteinen valkoviini sai nimekseen Cyclus, sillä nimi kuvaa, miten tyylikkäästi Avondalen ainutlaatuinen elämän energia pyörii viinin virkistävien kerrosten läpi.

Köynnökset ovat 13 – 29 vuotta vanhoja ja rypäleet kerätään käsin. Käyminen tapahtuu kokonaisina terttuina 500 litran tammitynnyreissä ja 20 prosenttia tertuista käy amforoissa.Tästä johtuen viiniin tulee hieno rakenne sekä enemmän pituutta ja mineraalisuutta. Käymisen jälkeen viini kypsyy 12 kuukautta sakkansa päällä.

Tuoksu ja maku

Tuoksusta löytyy hentoa orvokkia ja persikkaa, sekä aavistus mantelinkukkaa ja vaniljaa. Raikkaassa, aromaattisessa maussa on intensiivisiä päärynän, ananaksen, aprikoosin sekä viikunan aromeja. Hieno mineraalisuus johtaa kermaiseen, pitkään loppuun.

 

 

 


Lisätietoja
Tuottaja

Avondale

Viinintekijä

Corné Marais

Maa

Etelä-Afrikka

Alue

Paarl

Rypäleet

Chardonnay 25 %, Roussanne 25 %, Chenin Blanc 20 %, Viognier 20 %, Semillon 10 %

Alkoholi

13,5 %

Happo

5 g/l

Sokeri

3 g/l

Vuosikerta

2017

Kypsytys

12 kuukautta sakkansa päällä

Pakkaus

Pullo 750 ml

Suljenta

Luonnonkorkki

Laatikko

6 pulloa

Tuoteryhmä

Valkoviini

Hinta

29,98 €

Luomu

Kyllä

Vegaaniystävällinen

Kyllä

Avondale

“Slow wine-making”

Avondalen kuvankaunis viinitila sijaitsee Etelä-Afrikan Paarl-laaksossa. Historiallisten asiakirjojen mukaan Paarlin laaksossa on tuotettu viiniä jo yli 300 vuoden ajan. Alue Avondalen ympärillä on ollut ensimmäisiä paikkoja, josta varattiin maata viinin viljelyyn.

John ja Ginny Grieve ostivat Avondalen vuonna 1997. Heidän nuorin poikansa Johnathan kiinnostui myös viinintuotannosta ja tarttui haasteeseen muuttaa tilan tuotanto luonnonmukaiseksi ja vastuulliseksi. Tänä päivänä Grieven perhe asuu Avondalella ja siellä asuvat myös ne kaikki 25 perhettä, jotka työskentelevät tilalla. Ensimmäinen vuosikerta Avondalen nimellä tuotettiin vuonna 1999. Seuraavana vuonna levisi raju tulipalo vuorilta. Palon jälkeen kirjaimellisesti tuhkasta nousikin mahdollisuus tuotantomenetelmien muuttamiseen uuteen, kestävän kehityksen suuntaan.

Kuluneiden vuosien aikana Johnathan on kehittänyt ainutlaatuisen viinituotantomenetelmän tilan 100 hehtaarille. Menetelmä on nimeltään “BioLOGIC”, ja se perustuu luonnonmukaisiin sekä biodynaamisiin periaatteisiin – pääroolissa eivät ole erilaiset sertifioinnit, vaan kyseessä on tuotantomenetelmä, joka sopii tilan toimintaan ja elämään. Avondalella harjoitetaan ns “slow wine-makingiä”, joka antaa viineille niiden tarvitseman ajan kehittyäkseen koko potentiaalinsa voimin. Kun viinit saapuvat kuluttajille, ne ovat jo hyvin juotavissa, mutta niillä on myös varastointiin tarvittavaa kestävyyttä ja luonnetta. Avondalella jokainen pienikin askel tähtää kokonaiskuvan ja yksityiskohtien huomioimiseen, ja tämän tuloksena syntyvät tilan erinomaiset viinit.

”I do what the wines want me to do.” Cornè Marais, Avondalen viinintekijä.

www.avondalewine.co.za


Privacy Preference Center