Kreikka

Estate Argyros Winery

Nykyaikaisuus syntyi perinteistä

Viinitilan on perustanut George Argyros 1903 mutta hänen pojanpoikansa kehitti ja laajensi tilaa josta on tullut Santorinin suurimpia.

Vuodesta 1974 tilan johdossa on Yianniksen poika Matthew, hän tilalla neljännen sukupolven eustaja. Viinitila sijaitsee Episkopi Goniassa, noin 35 – 150 m merenpinnan yläpuolella. Filosofia on yhdistää vanhoja perinteitä ja uusia teknisiä menetelmiä. Vuoden 2015 sadolle valmistui uusi viinilä jossa on mm lämpötilakontrolloidut tankit.

Viinitila käsittää nykyään 65 hehtaaria joilta löytyvät sekä uusia tarhoja että vanhoja joiden köynnökset ovat jopa 500 vuotta vanhoja.

Santorini on vulkaaninen saari jonka maaperä on enimmäkseen mustaa basalttia, hohkakiveä ja hiekkaa. Koska maaperässä ei ole savea viinikirva ei viihdy saarella ja saarta pidetäänkin phylloxersta vapaana alueena.

Viinitilalla viljellään paikallisia rypäleitä Assyrtiko, Athiri, Aidani, Mandilaria ja Mavrotragano. Rypäleet kerätään käsin ja valikoidaan tarkasti niiden saavuttua viinilään. Tuotannossa vältetään käyttämästä uusia tammitynnyreitä jotta rypäleiden alkuperäiset ominaisuudet pääsevät oikeuksiinsa.