Aruba

Bodegas Papiamento

Vuonna 2017 neljä Sydowin veljestä (Hans, Franz, Erick ja Klaus) yhdessä läheisen ystävänsä Alfonso Moran kanssa saivat loistavan ja hieman rohkean idean luoda premium-rommi, joka olisi inspiroitunut Aruban saaren fantastisesta elämästä ja ympäristöstä. Idea ei ollut kokonaan tuulesta temmattu koska venezuelalaisina maahanmuuttajina Aruban kultturien sekoitus oli heille tuttu. Heillä oli myöskin vahva yhteys saareen jossa he elävät nykyään. Lisäksi kaikilla on vaikuttavat taustat ja ennen kaikkea jännittäviä kokemuksia työelämästään eri aloilla ja eri maailman suunnissa. Mutta askel menestyvästä liikemiehestä rommin valmistuksen aloittamiseen voi kiistatta tuntua suurelta.

 

Aruban monikulttuurinen ilmapiiri tuntui itsestään selvältä paikalta hakea inspiraatiota sellaisen oman juoman luomiseen, joka voisi vangita saaren ”One Happy” -hengen ja osoittaa kunnioitusta saaren historialle. Aruba on kuin eri kulttuurien sulatusuuni – afrikkalaisen, espanjalaisen, portugalilaisen, englannin ja hollannin sävyjen sinfonia. Ja viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, mukana on vaikutteita Arawakista, saaren alkuperäiskansasta.

 

Koska saarella ei ole sokeriruokoa Bodegas Papiamenton rommimestari valitsi rommien tuottamiseen Panaman sen läheisyyden ja samanlaisen ilmaston vuoksi. Huolellinen valikoima 3–15 vuotta vanhoja tisleitä tammitynnyreissä vanhasta ja uudesta maailmasta on luonut ainutlaatuisen sekoituksen, joka on saanut vaikutteita Hollannin Karibian ABC-saarten kulttuurista.

 

Vaikka Papiamento on uusi tulokas, tuotemerkkiin liittyy sekä perinteitä että rikas historia. Papiamento edustaa anteliaisuutta, iloa, monimuotoisuutta ja rajat ylittävää viestintää. Mutta ennen kaikkea se on kunnianosoitus Aruban rennolle elämäntyylille, jonka mukaisesti ihmiset kokoontuvat mielellään hyvien ystävien kanssa nauttimaan hetkestä, tässä ja nyt.

 

”Käytämme nimiä Papiamento ja Aruba, koska saari edustaa kaikkea, mitä rommillamme on tarjota: iloa, onnea, hienostuneisuutta, kulttuurien sekoittumista, kommunikaatiota, jakamista… elämän juhlaa, mutta ennen kaikkea sen rentoa ja iloista henkeä, joka sopii mainiosti puhumiseen, nauttimiseen ja parhaiden muistojen jakamiseen läheisten ystävien kanssa”.