Avondale Jonty’s Ducks Pekin White
Luomu
Avondale käyttää ankkoja apuna tilan päivittäisissä töissä. Sen sijaan että etanoita, jotka aiheuttavat ongelmia keväällä ja kesällä, torjuttaisiin torjunta-aineilla Johnathan Grieve antaa ankkojen kuljeskella vapaasti tilalla syömässä etanoita. Siitä tulee viinin erikoinen nimi – Jonty´s Ducks.
Sadonkorjuun jälkeen rypäleet puristetaan koknaisina terttuina ja rypälemehu saa levätä lämpötilakontrolloiduissa tankeissa yön yli. Viini käy sen jälkeen oman, luonnollisen hiivansa avulla. Pieni osa käy vanhoissa, 600 litran tammitynnyreissä. Käymisen jälkeen sekä tynnyrissä että tankissa oleva viini lepää sakkansa päällä kuusi kuukautta ja sitä sekoitetaan säännöllisesti. Tämän jälkeen tynnyrin ja tankin viini sekoitetaan.
Tuoksu ja maku
Viinillä on puhdas, limeä, greippiä ja aavistuksen hunajaa sisältävä tuoksu. Mausta löytyy mehukasta päärynää, sitrusta, aprikoosia ja kypsää, keltaista omenaa. Viinillä on pitkä maku joka myöskin viipyy pitkään. Tämä viini sopii loistavasti monen erilaisen ruoan kanssa mutta on erinomainen myös sellaisenaan. Erittäin hyvin Pekin Whiten kanssa maistuu uunipaahdettu kananpoika lisukkeena salaatti jossa on punajuurta, hienonnettua vuohenjuustoa, saksanpähkinää ja sitruskastiketta.
Lisätietoja
Viinintekijä | Corné Marais |
---|---|
Maa | Etelä-Afrikka |
Alue | Paarl |
Rypäleet | Chenin Blanc,s Rousanne, Semillon, Viognier |
Alkoholi | 13,5 % |
Happo | 5,9 g/l |
Sokeri | 3,4 g/l |
Vuosikerta | 2018 |
Kypsytys | Sakkansa päällä 6 kk, osa tammitynnyrissä ja osa terästankeissa |
Pakkaus | Pullo 750 ml |
Suljenta | kierrekorkki |
Laatikko | 12 pulloa |
Tuoteryhmä | Valkoviini |
Hinta | 15,79 € |
Luomu | Kyllä |
Vegaani | Kyllä |
Avondale
“Slow wine-making”
Avondalen kuvankaunis viinitila sijaitsee Etelä-Afrikan Paarl-laaksossa. Historiallisten asiakirjojen mukaan Paarlin laaksossa on tuotettu viiniä jo yli 300 vuoden ajan. Alue Avondalen ympärillä on ollut ensimmäisiä paikkoja, josta varattiin maata viinin viljelyyn.
John ja Ginny Grieve ostivat Avondalen vuonna 1997. Heidän nuorin poikansa Johnathan kiinnostui myös viinintuotannosta ja tarttui haasteeseen muuttaa tilan tuotanto luonnonmukaiseksi ja vastuulliseksi. Tänä päivänä Grieven perhe asuu Avondalella ja siellä asuvat myös ne kaikki 25 perhettä, jotka työskentelevät tilalla. Ensimmäinen vuosikerta Avondalen nimellä tuotettiin vuonna 1999. Seuraavana vuonna levisi raju tulipalo vuorilta. Palon jälkeen kirjaimellisesti tuhkasta nousikin mahdollisuus tuotantomenetelmien muuttamiseen uuteen, kestävän kehityksen suuntaan.
Kuluneiden vuosien aikana Johnathan on kehittänyt ainutlaatuisen viinituotantomenetelmän tilan 100 hehtaarille. Menetelmä on nimeltään “BioLOGIC”, ja se perustuu luonnonmukaisiin sekä biodynaamisiin periaatteisiin – pääroolissa eivät ole erilaiset sertifioinnit, vaan kyseessä on tuotantomenetelmä, joka sopii tilan toimintaan ja elämään. Avondalella harjoitetaan ns “slow wine-makingiä”, joka antaa viineille niiden tarvitseman ajan kehittyäkseen koko potentiaalinsa voimin. Kun viinit saapuvat kuluttajille, ne ovat jo hyvin juotavissa, mutta niillä on myös varastointiin tarvittavaa kestävyyttä ja luonnetta. Avondalella jokainen pienikin askel tähtää kokonaiskuvan ja yksityiskohtien huomioimiseen, ja tämän tuloksena syntyvät tilan erinomaiset viinit.
”I do what the wines want me to do.” Cornè Marais, Avondalen viinintekijä.