House of Smith | Substance Sb Sauvignon Blanc
Viinin rypäleet tulevat neljälta viinitarhalta – Caliche Lake Vineyard (43%), Holmason Vineyard (26%), Frenchman Hills Vineyard (19%), Roza Hills Vineyard (12%). Kolmen ensin mainitun tarhan sijainnit ovat viileitä joten rypäleet saavat kypsyä kauemmin ilman että niihin kehittyy paljon sokeria ja siten paljon alkoholia, ja kuitenkin hapokkuus on upea.
Caliche Lake Vineyardin maaperä, joka on syvää kalkkikiveä, ja viileä sijainti tekevät siitä loistavan Chardonnayn ja Sauvignon Blancin kasvupaikan. Holamson Vineyard sijaitsee Yakima Valleyn pohjoisoisssa ja sen maaperä on yhdistelmä kalkkikiveä ja vulkaanista maata. Frenchman Hills sijaitsee Columbia Valleyn lämpimällä alueella, mutta koska se on 500 m korkeudessa, tarhalla on muuta aluetta on viileämpää. Roza Hills sijaitsee 410 m korkeudessa ja viettää etelään. Maaperä on irtomaata, kalkkikiveä ja basalttia.
Käyminen tapahtui luonollisella hiivalla ruostumattomissa terästankeissa (90 %) ja neutraaleissa tammitynnyreissä (10 %). Käymisen jälkeen viini kypsyi sakkansa päällä kahdeksan kuukautta.
Tuoksu ja maku
Tuoksusta löytyy greippiä, sitruunaa ja piikiveä. Viini on rapea ja raikkaan hapokas. Mausta löytyy vihreää omenaa, persikkaa, sitrusta, karviaista ja limeä. Substance Sb on loistava valinta chevresalaatin seuraan kun salaatissa on nektariinia, paahdettua pinjansiementä ja hunajamarinadi.
91 p James Suckling, 90 p Jeb Dunnuck
Lisätietoja
Tuottaja | House of Smith |
---|---|
Viinintekijä | Charles Smith |
Maa | USA |
Alue | Columbia Valley |
Alkoholi | 13 % |
Rypäleet | 100 % Sauvignon Blanc |
Happo | 6,2 |
Sokeri | 1,9 g/l |
Vuosikerta | 2021 |
Kypsytys | 8 kk sakkansa päällä terästankeissa (90 %) ja neutraaleissa tammitynnreissä (10 %) |
Pakkaus | Pullo 750 ml |
Suljenta | Kierrekorkki |
Laatikko | 12 pulloa |
Tuoteryhmä | Valkoviini |
Hinta | 22,30 € |
Vegaani | Sopii vegaaneille |
House of Smith
”It´s just wine – drink it!”
Kun tapaa Charles Smithin ihan ensimmäiseksi ei ehkä tule mieleen viinintekijä. Hänen suuret hiuksensa, tummat aurinkolasit ja vähintäänkin erikoinen asenteensa vievät ajatukset ennemminkin rockmusiikkiin kuin hienostuneisiin viineihin. Arvaus osuu aika oikeaan koska Charles toimi “aiemmassa elämässään” monen rockyhtyeen managerina ja kiertuejohtajana.
Charles on itseoppinut viinintekijä, jota inspiroi kiinnostus luoda viinejä joissa maistuvat sen paikan ominaispiirteet jossa rypäle on kasvanut. Tuloksena on hyvin tasapainoisia viinejä täynnä maukkaita makuja ja joissa maistuvat viinitarhan ominaispiirteet sekä maaperän että ilmaston osalta. Viinit, yhtä vähän kuin Charles itsekään, eivät jää keneltäkään huomaamatta. Ja mielikuvitukselliset nimet eivät ihan helposti unohdu. Myöskin hyvin erikoiset eitketit ovat huomiotaherättäviä, ja ne on suunnitellut Rikke Korff joka aiemmin toimi Levi Strauss & Co`n suunnittelijana.
Charles Smithin viinien rypäleet tulevat Washingtonin parhaisiin kuuluvilta alueilta, ja hän suosii viljelijöitä jotka käyttävät kestävän kehityksen tuotantomenetelmiä. Charlesilla on aina jokin uusi projekti työn alla, ja vuonna 2016 avautuivat 6,5 metriä korkeat portit hänen uuteen viinivalmistamoonsa, Seattlen Jet Cityyn. Viinivalmistamo sijaitsee vanhassa, kuluneessa teollisuusrakennuksessa josta Charles on tehnyt Amerikan länsirannikon kuumimman viinialan kohtaamispaikan.
Charles Smith on todellinen luonnonlahjakkuus. Hänen intohimonsa on tuottaa viiniä kansalle. Pienten erikoiserien lisäksi hän onnistuu myös tuottamaan suurempia volyymeja laatuviinejä joista kaikilla on mahdollisuus nauttia.
Palkittu viinintekijä Charles Smith on vaihtanut 1990-luvun lopulla perustetun yhtiönsä nimeksi House of Smith. Yhtiöön kuuluvat K Vintners, SIXTO, ViNO CasaSmith, Substance, B. Leighton, POPUP ja Golden West. House of Smith on Washingtonin suurin viinintekijän omistama viinitalo ja osavaltion neljänneksi suurin viinintuottaja. Viinintekijä ja perustaja Charles Smith on ainoana henkilönä valittu sekä Wine Enthusiastin (2014) että Food&Winen (2009) Vuoden Viinintekijäksi. Hänen viininsä palkitaan vuosi toisensa jälkeen laajasti johtavien viinijulkaisujen, kuten Wine Advocate, Wine Spectator ja Wine Enthusiast, toimesta. Tähän mennessä Charlesin viinit ovat saavuttaneet 110 arviota 95 pisteestä ylöspäin ja 416 arviota 90 pisteestä ylöspäin.