Gysler Feldstärke Grauburgunder Trocken
Luomu | ja biodynaaminen viini | Vegaaniystävällinen
Rypäleet kasvavat esihistoriallisessa maaperässä, Rothliegendissä, joka koostuu punaisesta, murenevasta hiekkakivestä. Ympäröivien vuorten ja metsien suojaama mikroilmasto sopii loistavasti viininviljelyyn. Rypäleet viljellään biodynaamisesti ja viinillä on Demeter-sertifikaatti.
Rypäleet kerätään käsin ja käyminen tapahtuu luonnollisella hiivalla ruostumattomissa terästankeissa. Viini kypsyy tankeissa viisi kuukautta sakkansa päällä. Viinissä on mahdollisimman vähän sulfiitteja Demeterin tiukkojen sääntöjen mukaisesti, eikä sitä kirkasteta.
Tuoksu ja maku
Syvästä tuoksusta löytyy tuoretta, kypsää sitrusta sekä hieman pähkinää. Maku on avoimen hedelmäinen. Siitä löytyy persikan ja eksoottisten hedelmien aromeja, joita sitruuna sekä napakka kvitteni ryhdistävät. Loistava, aromikas ruokaviini!
Hopeamitali Vuoden Viinit-kilpailussa 2022! Sarja Luomuvalkoviinit hinta 13 € tai yli.
Lisätietoja
Tuottaja | Weingut Gysler |
---|---|
Viinintekijä | Alexander Gysler |
Maa | Saksa |
Alue | Rheinhessen |
Rypäleet | 100 % Grauburgunder |
Alkoholi | 12 % |
Happo | 6 g/l |
Sokeri | 5 g/l |
Vuosikerta | 2020 |
Kypsytys | Terästankeissa |
Pakkaus | Pullo 750 ml |
Suljenta | Kierrekorkki |
Laatikko | 12 pulloa |
Tuoteryhmä | Valkoviini |
Hinta | 16,40 € |
Luomu | Kyllä |
Biodynaaminen | Kyllä |
Vegaani | Kyllä |
Weingut Alexander Gysler
Luonnonmukainen ja biodynaaminen
Vuonna 1999 Alexander Gysler otti hoitaakseen viinitilan joka on perustettu 1750 läntisessä Rheinhessenissä Saksassa. Kaupungin nimi on Weinheim ja se tunnetaan geologisista esihistoriallisista löydöistä. Maaperä on Rothliegend ja se sijoittuu noin 285 miljoonaa vuotta ajassa taaksepäin. Maaperä koostuu murentuvasta hiekkakivestä joka antaa viinille hienon mineraalivivahteen. Mikroilmasto, jota suojaavat ympäröivät vuoret ja metsät, auttaa rypäleitä kypsymään juuri oikeaan aikaan samalla säilyttäen hapokkuutensa. Alexander Gysler haluaa että hänen viininsä ovat yksilöllisiä ja myöskin kuvastavat rypäleen ja kasvuympäristön alkuperää. Vuonna 2004 alkoi työ kohti luonnonmukaista viljelyä ja nykyään viljely on kokonaan biodynaamista ja tuottajalla on Demeterin sertifikaatti. Demeter on luonnomukaisen viljelyn yksi maailman tarkimmista tarkistuslaitoksista. Viinitilalla käytetään täten mahdollisimman vähän sulfiitteja viineissä. Kokonaisvuosituotanto on 85 000 pulloa. Päärypäle on Riesling mutta Gysler viljelee myöskin Pinot Gris´ta, Pinot Blancia ja Pinot Noiria.