WOLF & WOMAN JOLANDIE FOUCHÉ

Jolandie Fouché on uusi ja hyvin jännittävä viinintekijä. Hän on tekee välittömästi vaikutuksen ja antaa toivoa tulevaisuudelle Etelä-Afrikassa. Jolandie syntyi ja kasvoi Malmesburyssä, Swartlandissa, joka on pinta-alaltaan Etelä-Afrikan suurin alue. Alueen ilmasto on hyvin lämmin ja kuiva, ja Swartlandissa sadonkorjuu alkaa yleensä ennen muita alueita. Jolandie pyrkii tuottamaan viinejä jotka oikeasti kuvastavat hänen omaa alkuperäänsä. Työssään Wolf & Woman Wine´ssa hän haluaa hyödyntää kaiken sen tietotaidon jonka hän on saanut työskennellessään viinintekijänä Australiassa ja Kaliforniassa ,sekä muiden Etelä-Afrikan tuottajien palveluksessa.

Ensimmäinen Jolandien viinien vuosikerta oli 2018 ja hän aloitti kahdella fantastisella viinillä, joiden rypäleet usein liitetään Etelä-Afrikkaan. Valkoviinin Chenin Blanc-rypäleet tulevat viinitarhasta jonka rautapitoisessa maaperässä on hieman graniittia, joka tuo viiniin raikkautta ja aromaattisuutta. Punaviinin rypälelajike on Pinotage. Köynnöksiä ei ole kasteltu. Maaperä on graniittia, ja juuri tämä viini esittelee Etelä-Afrikan kansallisrypäleestä kokonaan uuden tyylin.

Viinitilan nimi tulee sitaatista jonka Jolandien mies lähetti hänelle muutama vuosi sitten, ja josta Jolandie tunnisti itsensä. Runoilija on Clarissa Pinkola Estés. ”Some days I am more wolf than a woman and I am still learning how to stop apologizing for my wild”.

Jolandie korostaa että hän näkee paljon samoja luonteenpiirteitä sudessa ja naisessa, molemmat ovat esimerkiksi uskollisia, suojelevia, villejä ja kauniita. Itsensä Jolandie halua kuvata sanoilla luova, vaistomainen ja intohimoinen. Nämä kolme luonteenpiirrettä ovat hänen mielestään ratkaisevan tärkeitä jos haluaa tuottaa ja ”elää” viiniä.