Neumeister Ried Klausen 1STK Sauvignon Blanc
Luomuviini | Sopii vegaaniruokavaliota noudattaville
Jyrkkärinteiset viinitarhat sijaitsevat Itävallan Steiermarkissa. Rinteiden kaltevuus on jopa 65 %. Tämän viinin rypäleet tulevat Klausen-viinitarhalta jonka köynnökset ovat 15 – 30 vuotiaita. Tertiäärinen maaperä on enimmäkseen kalkkipitoista ja kerrostunutta maata johon on sekoittunut tulvamaiden soraa ja hiekkakiveä.
Rypäleet korjattiin käsin lokakuun alussa. Spontaani käyminen tapahtuu suurissa tammitynnyreissä 18 tunnin kuorikontaktin jälkeen. Viini kypsyy oman sakkansa päällä 18 kuukautta.
Tuoksu ja maku
Viini maistuu merenelävien, äyriäisten, kalaruokien, vihannesten ja valkoisen lihan seruassa.
Lisätietoja
Tuottaja | Neumeister |
---|---|
Maa | Itävalta |
Alue | DAC Vulkanland Steiermark |
Rypäleet | 100 % Sauvignon Blanc |
Alkoholi | 13 % |
Happo | 5,9 g/l |
Vuosikerta | 2020 |
Kypsytys | Kypsytys oman sakkansa päällä 18 kuukautta |
Pakkaus | Pullo 750 ml |
Suljenta | Luonnonkorkki |
Laatikko | 6 pulloa |
Tuoteryhmä | Valkoviini |
Hinta | 36,90 € |
Luomu | Kyllä |
Vegaani | Kyllä |
Neumeister
Tyylillä ja taidolla
Neumeisterin jyrkät viinitarhat sijaitsevat Vulkanland Steiermarkin alueella, pienen ja kauniin Stradenin lähellä. Neumeisterin perhe omistaa noin 35 hehtaaria viinitarhoja. Veljekset Christoph ja Mattias ovat vastuussa tuotannosta ja perheen tyylikkäistä ja taidokkaista viineistä.
Stradenia ympäröivän alueen maaperä koostuu kalkista ja liidusta sekä hiekasta ja vulkaanisesta maaperästä. Alueen ilmastoon vaikuttavat sekä Välimeri että Alpit. Tällä Itävallan alueella sataa paljon mutta viiniköynnökset hyötyvät siitä että suurin osa sademäärästä tulee talvella.
Neumeister on vuodesta 2013 työskennellyt kokonaan luonnonmukaisesti ja viljely on sertifioitu. Työskentely jyrkillä rinteillä on vaativaa ja monet työtehtävät pitää tehdä manuaalisesti. Rypäleet valikoidaan hyvin tarkasti, sekä tarhassa että toisen kerran kellarissa. Käyminen tapahtuu rypäleen oman luonnollisen hiivan avulla. Rypäleet maseroidaan ja kypsytetään pitkään. Useimmat viinit kypsyvät terästankeissa, mutta tilalla käytetään myöskn suuria, neutraaleja tammitynnyreitä joidenkin viinien kypysytykseen.