Alexander Gysler Pinot Brut Blanc & Noir
Luomu | Biodynaaminen | Vegaaniystävällinen
Viiniin rypäleet kerätään käsin. Viini on sekeoite kahta vuosikertaa – 2017 ja 2019, sekä kahta lajiketta – Pinot Noiria ja Pinot Blancia. Ensimmäisessä käymisessä 30 prosenttia käy tammitynnyreissä ja 70 prosenttia terästankeissa. Toinen käyminen tapahtuu perinteisellä pullokäymismenetelmällä. Viini kypsyy 18 kuukautta pullossa ennen lopullista korkinvaihtoa.
Saksalaisella kuohuviinillä on vanhat perinteet, sillä ensimmäiset kuohuviinitalot perustettiin jo 1800-luvun alussa. Deutscher Sekt b.A.-kuohuviinien rypäleet tulevat vain määrätyltä alueelta, ja etiketistä löytyy tarkistusnumero. Viinejä valmistetaan myös perinteisellä pullokäymismenetelmällä.
Tuoksu ja maku
Aromeista löytyy yrttisyyttä ja briossia. Viinissä on hyvä rakenne ja suuntuntuma.
Lisätietoja
Tuottaja | Weingut Gysler |
---|---|
Viinintekijä | Alexander Gysler |
Maa | Saksa |
Alue | Rheinhessen |
Laatuluokitus | Deutscher Sekt b.A. Rheinhessen |
Rypäleet | Pinot Noir, Pinot Blanc |
Alkoholi | 12 % |
Happo | 7,3 g/l |
Sokeri | 1,9 g/l |
Vuosikerta | NV |
Kypsytys | 18 kk sakkansa päällä |
Pakkaus | Pullo 750 ml |
Suljenta | Luonnonkorkki |
Laatikko | 6 pulloa |
Tuoteryhmä | Kuohuviini |
Hinta | 25,30 € |
Luomu | Kyllä |
Biodynaaminen | Kyllä |
Vegaani | Kyllä |
Weingut Alexander Gysler
Luonnonmukainen ja biodynaaminen
Vuonna 1999 Alexander Gysler otti hoitaakseen viinitilan joka on perustettu 1750 läntisessä Rheinhessenissä Saksassa. Kaupungin nimi on Weinheim ja se tunnetaan geologisista esihistoriallisista löydöistä. Maaperä on Rothliegend ja se sijoittuu noin 285 miljoonaa vuotta ajassa taaksepäin. Maaperä koostuu murentuvasta hiekkakivestä joka antaa viinille hienon mineraalivivahteen. Mikroilmasto, jota suojaavat ympäröivät vuoret ja metsät, auttaa rypäleitä kypsymään juuri oikeaan aikaan samalla säilyttäen hapokkuutensa. Alexander Gysler haluaa että hänen viininsä ovat yksilöllisiä ja myöskin kuvastavat rypäleen ja kasvuympäristön alkuperää. Vuonna 2004 alkoi työ kohti luonnonmukaista viljelyä ja nykyään viljely on kokonaan biodynaamista ja tuottajalla on Demeterin sertifikaatti. Demeter on luonnomukaisen viljelyn yksi maailman tarkimmista tarkistuslaitoksista. Viinitilalla käytetään täten mahdollisimman vähän sulfiitteja viineissä. Kokonaisvuosituotanto on 85 000 pulloa. Päärypäle on Riesling mutta Gysler viljelee myöskin Pinot Gris´ta, Pinot Blancia ja Pinot Noiria.