Espanja

Autòcton Celler – Finca Mas Vilella

Albert Jané on nuori viinintekijä, jonka perhe on ollut osa viinimaailmaa vuodesta 1914. Albert tuotti monen vuoden ajan viiniä menestyksekkäästi Montsantissa ja Priororatissa, mutta nyt hän on palannut takaisin kotiin työskennelläkseen tärkeimmän ja henkilökohtaisimman projektinsa parissa. Hänen kotinsa on Le Bisbal del Penedès, Espanjan koillisosassa, Kataloniassa. Viinitarhat sijaitsevat viinikellarin ympärillä Tarragonan alueella. Koska tämä alue ei kuulu mihinkään DO-alueeseen, viinillä ei ole laatuluokitusta ja sitä myydään siksi talonviininä. Mutta sillähän ei ole väliä, jos tietää mitä tekee ja voi myydä viinin sen laadun ja ainutlaatuisuuden avulla. Albert välittää enemmän viinitarhan loistavasta sijainnista, kuin siitä että se sijaitsee tunnetun DO:n alueella.

Filosofianaan Albertilla on lapsuudenkotinsa alkuperäisten rypäleiden palauttaminen ja kunnioittaminen. Näitä tärkeitä rypäleitä ovat Sumoll, Xarel-lo ja Malvasia de Sitges. Tavoitteena Albertilla on perinteinen viinituotanto niin vähäisellä puuttumisella tuotantoprosessiin kuin mahdollista. Viinistä riippuen kypsyminen tapahtuu terästankissa, amforassa tai tammitynnyreissä.

Viinitarhat sijaitsevat 300-500 metrin korkeudessa ja kalkkirikas maaperä on köyhää. Viinitarhat ovat vanhoja ja niissä kasvaa köynnöksiä, jotka lähestyvät sadan vuoden ikää. Viinikellari sijaitsee Masiassa eli vanhassa perinteisessä rakennuksessa, joka on peräisin 1500-luvulta. Albert asuu talon ylimmässä kerroksessa yhdessä neljän kanan, kukon ja kolmen koiransa kanssa.