Champagne François Diligent
François Diligent syntyi Buxeuilissa vuonna 1904. Hänen perheensä oli viininviljelijöitä, ja hyvin nuorena François aloitti työskentelyn isänsä kanssa, joka tuolloin myi kaiken kirkkaan viininsä kauppiaille Champagnessa. François kiinnostui pian viineistä, mutta myös viinitarhatyöskentelystä. Tynnyrintekijän koulutuksensa kautta hän ymmärsi tammitynnyreissä kypsytetyn samppanjan mahdollisuudet. Vuonna 1927 hän otti haltuunsa isänsä neljä hehtaaria viiniköynnöksiä, jota hän kutsui ”puutarhakseen”.
Elämänsä aikana François Diligent ei koskaan hankkinut lisää maata. Hänen mielestään neljä hehtaaria oli ihanteellinen koko viininviljelijälle, ja hän keskittyi laajentumisen sijaan kehittämään viinitarhaansa. Chasselas, Pinot Noir, Chardonnay, Petit Meslier, Arbane, Melon, Auxerrois, Pinot Blanc ja Pinot Gris – jokainen näistä rypälelajikkeista poimittiin käsin ja puristettiin erillään perinteisessä puristimessa. François käytti villihiivoja ja menetelmää joka esti malolaktisen käymisen. Hän valmisti ja kypsytti viininsä tynnyreissä sekä kypsytti niitä paksukaulaisissa pulloissa, jotka oli suljettu luonnonkorkilla. Brut Nature-samppanjan dosage oli hyvin matala
Ennen kuolemaansa vuonna 1974, François Diligent halusi siirtää asiantuntemuksensa, viiniköynnöksensä ja kellarinsa perheelle, joka seuraisi samaa filosofiaa ja varmistaisi hänen nimensä säilymisen. Lucien Moutardin vävynä luonnollinen valinta oli Moutardin perhe. Hän sai heidät lupaamaan jatkossakin huolehtia puutarhasta ja jatkaa samaa viininviljelijä-työläisen työtä kaikkina vuodenaikoina. Vuoden 2018 rypäleet on siksi puristettu samassa Darcq Flamain -puristimessa kuin vuoden 1964 rypäleet, joista François Diligent oli niin ylpeä. Samat menetelmät, sama puutarha, sama vaikuttava valikoima. Kaikki asiat tässä historiallisessa osoitteessa 24 Grande Rue Buxeuilissa, on tehty François Diligentin ainutlaatuisen tyylin säilyttämiseksi.