Bruna Grimaldi
Tämä viinitila on ollut saman perheen omistuksessa vuosikymmeniä. Viinitila perustettiin intohimosta hoitaa viinitiloja jotka yhdistävät Serralungan ja Grinzano Cavourin. Kaikki alkoi siitä kun toinen Grimaldin veljeksistä, Giacomo, 1950-luvun lopussa alkoi myydä tilan rypäleitä, kun taas toinen veljeksistä, Giovanni, 1960-luvun alussa tuotti ensimmäisen viinin. Nykyään viinitilaa hoitaa Giovannin tytär Bruna ja hänen miehensä Franco Fiorino. He ovat 1990-luvusta alkaen muuttaneet tilan nykyaikaiseksi viinitaloksi. Vuodesta 2013 myöskin heidän poikansa Simone, joka on koulutukseltaan enologi, on mukana yrityksen toiminnassa.
Bruna Grimaldin filosofia on selkeä ja se perustuu siihen että viini laatu aina lähtee kovasta työstä viinitarhassa sekä siitä että viiniköynnös tuottaa terveitä, hienoja rypäleitä. Grimaldi kunnioittaa hyvin paljon viinköynnöksen elämänkaarta ja tekee huolellisen green harvestin. Se tarkoittaa että sekä lehtiä että rypäleitä poistetaan ennen kypsymistä jotta jäljelle jääneet rypäleet saisivat enemmän aurinkoa ja niistä tulisi konsentroituneempia. Rypäleet kerätään käsin ja rypäleet tarksitetaan huolellisesti. Viljelyssä ei käytetä kemiallisia torjunta-aineita.
Viime vuosina vanhaan kellariin on tehty suuria investointeja ja kellari soveltuukin nyt hyvin viinintuotantoon. Tuotannossa käytetään vain hyvin suuria tammitynnyreita ja ”tonneaux” joihin mahtuu 500 litraa. Viini käy spontaanisti omalla hiivalla terästankeissa ja siirretään sitten suuriin tammitynnyreihin. Bruna Grimaldi tuottaa viinejä joilla on vahva identiteetti sen mukaan miltä tarhalta rypäleet tulevat – Serralunga, Grinzane Cavour ja Roddi. Tialla viljellään Piemonten omia klassisia rypäleitä – Nebbiolo, Dolcetto, Barbera ja Arneis.