Vi är Handpicked!
Välkommen till oss. Vår affärsidé är att erbjuda innovativa och spännande produkter på den svenska dryckesmarknaden. Vi importerar vin från hela världen. Vårt fokus ligger på trendiga och annorlunda viner, ibland vågade druvblandningar, spännande vinregioner och alltid på vinmakare med extra ambition. Många av våra viner är ekologiska eller biodynamisk certifierade men för oss är det viktigaste att vi vet att våra producenter har stor respekt för hållbar vinodling och vinmakning.
Margareta Lundeberg
Sommelier | "Chefen"
Telefon: +46 8 510 691 00
Mobil: +46 70 666 92 98
margareta@handpicked.se.
Bakgrund | Varierande från undersköterska, butiksjobb, 10 år på Procter & Gamble, 3 år på Diageo. Sommelierutbildningen och WSET level 4 Diploma på Restaurangakademien!
Intressen | Spaa, längdskidåkning, vara ute med våra 2 hundar och såklart umgås med familj och vänner tillsammans med god mat och härliga viner.
Godats i glaset | En period var det nästan bara vitt, men nu är det lika mycket rött. Från vår egen portfölj gillar jag extra mycket Greywacke Chardonnay från Greywacke. Den är sval, rökig och smakrik med sjysst syra och en härlig fatton. Jag tycker dessutom mycket om Anima Chenin Blanc från Avondale. En mer passionerad vinproducent får man leta efter och han jobbar både ekologskt och biodynamiskt vilket såklart känns bra. Anima är ett expempel på hur bra Chenin Blanc kan vara.
När det ska vara rött i glaset är det alltid fråga om humör och mat såklart. Jag är helt begeistrad av Santa Cruz de Coya från Roberto Henriques. Den är sååå god! Frisk och elegant med röda sommarbär, en uppiggande örtighet och silkeslen. I Love it! Vår Garnacha Jorn Nao från Altavins Viticultors är nog det mest prisvärda vi har nu. Elegant och personlig!
Mans Lundeberg
"Den andra Chefen"
Telefon: +46 8 510 691 00
Mobil: +46 70 666 99 12
mans@handpicked.se.
Bakgrund | Varierande från vaktmästare på Kebnekaise fjällstation, massa år på Compaq och HP inom IT sektorn, sommelierutbildning på Vinkällan.
Intressen | Skjutsa ”chefen” och alla ungar på fotboll, handboll, volleyboll och cheerleading. En stund för sig själv på cykeln eller med fiskespöt är inte fel.
Godast i glaset | Öl, vin och vatten. Black Seal, fantastiskt amerikansk öl som man gärna skulle ha i sortimentet. När det gäller vin gillar jag det mesta frugan häller upp. Jag gillar verkligen kött och då är det bra att man är vän med stans bästa köttgrossist – Grantelius. Tillsammans med deras hängda biff är jag nu otroligt glad över att vi har L’Ecole tillbaka i sortimentet.
Frida Björklund
"Det inte cheferna gör"
Telefon: +46 8 510 691 00
Mobil: +46 70 302 33 93
frida@handpicked.se.
Bakgrund | Jag kommer från bilbranschen och ett företag som även är återförsäljare av Dräger alkolås. Lite långsökt för det oss vidare in på min förkärlek till goda viner, men då inte nödvändigtvis med hög alkoholhalt, utan snarare tvärtom. För att utöka mina praktiska och teoretiska kunskaper om vin, har jag gått sommelierutbildning på Restaurangakademien.
Intressen | Grafisk formgivning, inredning, god mat och dryck, en härlig kombo enligt mig! Plussar man på landstället, familjen, hunden och goda vänner, så är livet fulländat!
Godast i glaset | Det är så svårt att välja, det beror ju lite på och det finns ju så mycket gott! Men en av de röda favoriterna ur vår egen portfölj just nu är Nittardi Ad Astra från Fattoria Nittardi och en vit favorit är Geyerhof Riesling Sprinzenberg.
Fredrik Lindkvist
Produktchef | Diplomático
Telefon: +46 8 510 691 00
Mobil: +46 70 604 19 19
fredrik@handpicked.se.
Bakgrund | Jag har minst sagt hunnit prova på en hel del genom åren. Fartygsinspektör, säljare på Bahco Verktyg och arbete i saluhall med mat. Vidare på PR-byrå i några år och som instruktör för Audi i Åre och senast med MINI vid Icehotel i Jukkasjärvi. I rollen som busschaufför och turnéledare har jag flängt land och rike runt, både på nationella och internationella turnéer tillsammans med diverse artister.
Intressen | Musik, mat, båtliv i skärgården och överhuvudtaget allt som gör livet gott att leva.
Godast i glaset | Bubbel funkar alltid! Min sambo gör dessutom helt fantastiska drinkar. Vår Diplomático Exclusiva har förstås också letat sig in på min topplista.
Åsa Gefvert
Sommelier | Säljare
Telefon: +46 8 510 691 00
Mobil: +46 733 31 26 35
asa@handpicked.se.
Bakgrund | Sommelier och kock. Jag har jobbat med vin i över 15 år och blandat det med att driva egna sommarrestauranger. Vidare har jag seglat på dom 7 haven och bott i New York 8 år.
Intressen | Trädgårdspyssel, matlagning, och resor. Min dröm är att öppna och driva mitt egna Fawlty Towers.
Godast i glaset | Jag dricker gärna bubbel och goda viner. Personlig favorit just nu är Pecchenino från Piemonte och Birichino Grenache VV.
Ulf Ahrens
Sommelier | Säljare
Telefon: +46 8 510 691 00
Mobil: +46 70 666 41 36
ulf@handpicked.se.
Bakgrund | Brokig! Från Handelsflottan hos klassiska Broström, Salén och Wallenius till skivförsäljare och Tai chi utövare på heltid. Nu har jag snart jobbat 20 år som fine wine-säljare och inköpare och under en period även varit delägare i en mindre importör. Jag är relativt Italienspecialiserad men har erfarenhet från alla länder. Europa har ju trots allt traditionen och ursprunget.
Intressen | God mat och goda drycker, gärna tillsammans med goda vänner. Att utöva Tai chi ligger mig fortfarande varmt om hjärtat och jag gillar att koppla av med musik, böcker och varför inte en bra film.
Godast i glaset | Favvisar hos Handpicked just nu är, CH från Chocapalha och Sandra Tavares, nästan svart och extremt personlig. Gricos Aglianico de Vulture är ett fynd i förhållande till sitt pris. Salute!
Helene Westelius
Sommelier | Säljare
Telefon: +46 8 510 691 00
Mobil: +46 737 44 09 20
helene@handpicked.se.
Bakgrund | Kock med sträng uppfostran i det klassiska köket, men med stort intresse för all världens mat! Diplomerad på restaurangakademin 2001 i dryckeskunskap WSET steg 1,2 och 3. Kan även titulera mig som tequila ambassadör. Min vinuppfostran fick jag hos Carl Jan Granqvist på Vinkällaren Grappe där jag arbetat i 5 år som vinutbildningsansvarig och senare som vinkällarmästare. Numera bosatt i Hälsningland.
Intressen | Vinteraktiviteter, renovera min gård i Hälsingland, återbruk och hälsa.
Godast i glaset | Lambrusco från Moretto, Emilia di Romagna, Italien. Detta bubblande röda vin som serveras väl kyld passar till allt och alla! Djupröd, sträv och med fräsch frukt är den god till både pizzan, schnitzeln och ostarna, den är läskande en varm sommardag, såväl som uppvärmande framför brasan på skidsemestern, komplett helt enkelt! Bästa matminnet är kombon Guru från Wine & Soul tillsammans med ljummen kungskrabba med brynt citron och hasselnötsmör.
Eva Eckstein
Sommelier | Säljare
Telefon: +46 8 510 691 00
Mobil: +46 70 721 22 07
eva@handpicked.se.
Bakgrund | Kock och sommelier. Arbetade under en period i resebranschen och blev då förälskad i Kalifornien och dess viner. Diplomerad på Restaurangakademien 2009 i dryckeskunskap WSET level 1,2,3. Snart färdig med WSET Diploma!
Intressen | Mat och gott i glaset! Resor, mysa med familjen på landstället på Åland, skogspromenader med hunden Spike.
Godast i glaset | Malvasia Bianca från Birichino förför och överraskar mig. Greywackes Pinot Noirs koncentration och silkiga tanniner gör mig lycklig!
Anna Röjerman
Sommelier | Säljare
Telefon: +46 8 510 691 00
Mobil: +46 70 666 83 50
anna@handpicked.se.
Bakgrund | Restaurangbranschen i många år, jobbat som säljare sedan -00 Utbildad på Grythyttan/ Örebro Universitet mat, vin och miljö.
Intressen | Mat, dryck, människor och möten. Älskar att resa och uppskattar skärgården. Både Stockholms skärgård och St Anna 😉 Tycker om färg och form, allt ifrån det dukade bordet till konsthantverk och loppis. Barnen och deras aktiviteter
Godast i glaset | Svag för Chablis men just nu väldigt charmad av Portugal och i synnerhet Quinta do Ameal. Tänk att Vinho Verde kan vara så härligt.
Robert Helsing
Sommelier | Diplomático
Telefon: +46 8 510 691 00
Mobil: +46 73 240 14 01
robert@handpicked.se.
Bakgrund | Allt från byggare och målare till klädförsäljare i Oslo. Jag har jobbat inom restaurang som bartender och servitör i många år, både på land och ombord på diverse kryssningsfartyg. Jag har även jobbat med sälj på Viasat/MTG där jag avslutade som säljkoordinator.
Intressen | God mat och dryck samt att umgås med sambon Gabriella, vår dotter Pennie och katten Siv. Grilla en god köttbit i trädgården är något jag gör ofta. Golf och resor samt att umgås med vänner ligger mig också varmt om hjärtat.
Godast i glaset | Öl och då gärna från Tjeckien, vin och rom såklart! En kall öl, vitt eller rosé i solen då mår jag som en prins! Blir det en köttbit till middag så är det något smaskigt rött som gäller.
Lena Magneby
Sommelier | Säljare
Telefon: +46 8 510 691 00
Mobil: +46 70 666 04 23
lena@handpicked.se.
Bakgrund | Restauranghögskolan Grythyttan – Örebro Universitet 1993-1996. Fil.kand i Restaurang och Måltidsvetenskap WSET utbildad level 1,2,3. Jobbat som vinsäljare sedan 2001 med undantag för 1,5 år i en annan härlig bransch – ostbranschen.
Intressen | Mat och dryck! Gillar att prova nya smaker, älskar att spela golf, tennis eller att vara ute på havet. Alla former av sport. Resor är en annan stor passion, gärna med familjen, vänner och i jobbet. Gillar även att stå vid sidan av fotbollsplanen och heja på vår son.
Godast i glaset | Älskar Vouvray i alla dess former, och riktigt kul med engelska bubblor som The Trouble with Dreams från vingården Mount Harry i East Sussex. Om jag får välja ett rött vin just nu så blir det Birichino Grenache Besson Vineyard, från vingården Birichino i Santa Cruz som jag hade förmånen att hälsa på nu i påskas.
Amir Farahrouz
Sommelier | Säljare
Telefon: +46 8 510 691 00
Mobil: +46 73 504 49 47
amir@handpicked.se.
Bakgrund | Jag har jobbat i restaurangbranschen i 16 år, bland annat på Yasuragi Hasseludden. Jag var också med och öppnade Bistro Barbro i Hornstull på Södermalm. I botten har jag sommelierutbildningen från Restaurangakademien.
Intressen | Mat och dryck, så klart! Sedan tycker jag om att resa, umgås med min familj och att spela och se på fotboll – engelska ligan i allmänhet och Arsenal i synnerhet!
Godast i glaset | Just nu har jag fastnat lite extra för Argyros Assyrtiko från Santorini. Jag gillar också Julia Bertram Handwerk Spätburgunder från den tyska regionen Ahr. Det är viner som gör mig både nyfiken och glad.