Englanti

Wiston Estate

Menestys ei ole antanut odottaa itseään

Wiston Estatesin on omistanut Goringien perhe vuodesta 1743 ja tilan koko on 2400 ha. Suurinta osaa tilan maista on vuosien aikana käytetty lehmien ja lampaiden kasvatukseen mutta myös maanviljelyyn. Viininviljely aloitettiin vasta kun Pip, joka on naimisissa Harry Goringin kanssa, saapui Wiston Estatelle. Harry Goringilla on tapana sanoa että “ketään ei kiinnostanut sadat hehtaarit joilla viljelimme viljaa mutta 6,5 ha viininviljely on erittäin mielenkiintoinen projekti”. Viinitarhat sijaitsevat etelään viettävissä kalkinpitoisissa rinteissä South Downissa. Tialla viljellään Chardonnayta, Pinot Noiria ja Pinot Meunieria. Maaperän koostumus on samanlainen kuin Champagnen Côte de Blancsissa. Tilalla ei suihkuteta kemiallisia aineita koska siellä halutaan säilyttää mikrobiologinen moninaisuus.

Suuri syy loistavaan menestykseen jonka Wiston on saavuttanut suhteellisen lyhyessä ajassa on viinintekijä Dermot Sugrue. Dermot on opiskellut viininviljleyä ja enologiaa Plumpton Agricultural Collegessa Sussexissa. Sen jälkeen hän on työskennellyt Chateau I’Eglise-Clinet´llä Pomerolissa ja Chateau Leoville-Barton´illa St Julienissa. Vuonna 2003 Dermot siirtyi Nyetimberille ja hän oli mukana luomassa heidän menestystarinaansa. Muutama vuosi myöhemmin Dermot tapasi Harry ja Pip Goringin ja koska heillä oli monia yhteisiä unelmia he aloittivat yhteistyön Wiston Estatella.

Menestys ei ole antanut odottaa itseään ja vuonna 2017 Wiston Estate Cuvée 2013 sai Decanterin parhaan mahdollisen palkinnon – Platinumin. Kuukauden päästä siitä sama viini palkittiin International Wine & Spirits – kilpailun parhaana englantilaisena kuohuviininä.