Craven Wines

Koko maailma inspiraation lähteenä

“Aussie” Mick ja “Saffa” Jeanine tapasivat työskennellessään Sonoman sadonkorjuussa vuonna 2007. Yliopisto-opintojensa jälkeen he päättivät lähteä katselemaan maailmaa oppiakseen lisää viininviljelystä. Neljän vuoden aikana pariskunta ehti kierrellä ympäri Australiaa, Etelä-Afrikkaa, Eurooppaa ja Yhdysvaltoja. Vuonna 2011 he muuttivat Etelä-Afrikkaan, Stellenboschiin, josta Jeanine alun perin on kotoisin. Mick taasen on kotoisin Australiasta, mutta molemmat halusivat asettua Stellenboschiin, perustaa perheen ja tehdä omaa viiniään.

Stellenboschissa terroir eli viiniköynnösten kasvuympäristö ja maaperä on monimuotoista ja siellä on fantastiset sijainnit viinitarhoille. Mick ja Jeanine haluavat tehdä rehellisiä viinejä eli viinejä, jotka kuvaavat kasvupaikkaa ja rypälettä. He tekevät vain yhden viinitarhan (single vineyard) viinejä, joiden rypäleet poimitaan aikaisin ja perinteitä kunnioittaen, näin viinit kuvastavat parhaimmalla mahdollisella tavalla kasvuympäristönsä sijaintia ja vuosikertaansa.

Viiniä ei myöskään haluta muokata itse tuotantoprosessissa. Siksi Mick ja Jeanine eivät käytä mitään lisäaineita, ei viljeltyä hiivaa, entsyymejä taikka kirkastusaineita. Viini kypsyy vanhoissa, suurissa tammitynnyreissä. Ainoa lisäaine on todella pieni määrä sulfiittia. Viinejä ei myöskään kirkasteta.